2016.gads
biedrības "Šūpolēs" meitenēm pagājis kā pārbaudījumu, pārdomu,
pārvērtēšanas, izaicinājumu un, protams, arī ieguvumu gads. Pēc iepriekšējo
gadu veiksmes dažādu projektu atbalsta iegūšanā un realizēšanas rezultātiem,
2016.gads iedeva laiku pārdomām un cerībai, ka, gan jau atkal tiksim pie
finansējuma, lai ieraudzītu savu sapņu piepildījumu. Izlolotie, bet neatbalstītie projekti
"Bizītei būt" Strenču novada domes izsludinātajā konkursā
"Sabiedrībai ar dvēseli" un projekts "Tautas tērpi Strenču
novada dejotājiem" LEADER programmā, kļuva par izaicinājumu - kā ejot
"citus ceļus" sasniegt rezultātu.
Projektam "Birzītei būt",
kurā tika plānots iecienītajā atpūtas vietā atjaunot "laika zoba"
saēstās koka daļas un visas konstrukcijas pārklāt ar aizsargkrāsu, savu
risinājumu sniedza cits projekts, jau tradicionāla Novada svētku sastāvdaļa -
gardā akcija "Kūku kūka 2016". 6.augustā uz aicinājumu - dalīties ar
pašdarinātajiem gardumiem atsaucās 16 kūku autori:
Solvita, Rolands, Sofija Tēbergi ar "Melno princi"
Inga Čukure ar "Svaigo augustiņu"
Ralda Ziemule ar "Cielavu baltgalvi"
Ziemuļu ģimene ar "Nektarīnu našķi"
Dace Gaigala ar "Bebrīšu suši"
Ieva Āķere ar "Kuskusa rausi"
Sandra Āķere ar "Gliemezi"
Elīna Kuplā ar "Piena lāsi"
Strenču Kultūras centrs ar "Kultūrslāni"
Sandra Balode ar "Morīti"
Ieva Rivlina ar "Ejam"
Sandra Pakalne ar "Samteņu laiku"
Laura Kalniņa ar "Strenču vanagu"
Dūdiņu ģimene ar "Brazīlijas nakti"
Klinta Muižnice ar "Kalorijas neskaita"
Līga Ozola ar "Šokolādes kūku"
Visi dalībnieki
par savu veikumu saņēma biedrības "Šūpolēs" pateicības rakstus un
piemiņas balvu - medus burciņu. Paldies SIA "Madis un Co" par
īpaši vārīto kafiju gardumu degustētājiem, jo Kūku konkurss tika izsludināts
arī šoreiz un visi 16 darinājumi tika pakļauti rūpīgai, bet ļoti saldai,
vērtēšanai. Vairāk kā 180 saņemtie balsojumi noteica, ka kūkas, kas visvairāk
gājušas pie sirds novada svētku apmeklētājiem, ir:
Līgas
Ozolas "Šokolādes kūka" - III.vieta
Klintas
Muižnices "Kalorijas
neskaita" - II.vieta
I.vieta
un tituls "Kūku Kūka 2016"
"Kūku
kūka 2016" - “Strenču vanags”
Sastāvs:
8 olas;
500g pūdercukura;
600g siers Mascarpone;
300g iebiezinātais piens;
30g kakao pulvera;
4-5 ēdamkarotes kartupeļu
cietes;
20g vaniļas cukura;
200g piena šokolādes “Laima”
Zemesrieksti
Svaigas ogas – zemenes, mellenes, kazenes, avenes,
vīnogas
Gatavošana:
Uz lēnas uguns pannā apgrauzdē zemesriekstus. Kad tie
atdzisuši, tos sasmalcina.
Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem.
Olu baltumus liek putotājā un puto. Paralēli
putošanai, olu baltumos iesijā visu pūdercukuru, 3 ēdamkarotes kakao pulvera un
4-5 ēdamkarotes kartupeļu cietes. Kad masa ir saputojusies biezā konsistencē
tai pievieno apgrauzdētos zemesriekstus.
Saputotos olu baltumus sadala trijās daļās un uzliek
uz cepamā papīra, kur iepriekš ir ar zīmuli uzzīmētas apļa formas.
Olu baltumus liek cepties cepeškrāsnī. Cep 30 minūtes
160 grādu temperatūrā un 90 minūtes 110 grādu temperatūrā. Svarīgi ir zināt to,
ka cepšanās laikā nedrīkst vērt vaļā krāsns durvis un kad cepšanās laiks
pagājis, tad joprojām neverot durvis vaļā atstāt bezē krāsnī “žāvēties” tik
ilgi, kamēr krāsns ir pilnībā atdzisusi. Vislabāk vakarā izcept un atstāt uz
nakti žāvēties.
Gatavo krēmu. Mascarpones sieru liek putotājā un
saputo kopā ar iebiezināto pienu. Puto līdz izveidojas viendabīga masa.
Saputotajai masai pievieno kakao pulveri un vaniļas
cukuru. Puto līdz cukurs un kakao ir iemaisījies.
Starp atdzesētiem olu baltumu biskvītiem smērē
krēmu. Uz augšējā biskvīta smērē krēmu,
pārlej ar ūdens peldē kausētu šokolādi (ar saldo krējumu) un dekorē ar svaigām
ogām.
Prieks
par padarīto un gandarījums par saņemto novērtējumu.
Bet
vēl lielāks prieks un gandarījums par akcijā saziedotajiem līdzekļiem - EUR
242,74, kas ļāva atjaunot un iedot "otro elpu" Strenču iedzīvotāju
iecienītai sporta un atpūtas vietai - "Birzītei".
Paldies
visiem labas gribas un labo darbu cilvēkiem par kopā paveikto un, lai arī šogad
netikāmies pateicības pēcpusdienā "Strenču novada brīvprātīgais 2016"
un nevarējām publiski pateikt pelnīto paldies, mēs zinām, ka Jūs - mūsu
atbalstītāji un palīgi - esat VISLABĀKIE!
Ralda Ziemule
Ralda Ziemule
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru